«Den 12. juni møtte Norges A-landslag Sverige… Av de 11 som startet den kampen, så hadde ni av dem sitt første møte med aldersbestemte landslag på 15- eller 16 års-nivå (Fredrik Bjørkan og Julian Ryerson debuterte på G18). Disse ni spillerne hadde i snitt spilt mellom 15 og 20 timer landslagsfotball fra G15-G17. De fleste hadde altså gått en landslagsutdanning over flere år før de entret Ullevaal-matta.»
MER ENN BARE BRAUTEN: MANGE SPILLERE HAR VÆRT INNOM U-LANDSLAG. FOTO: Werner100359
«Så blir spørsmålet: Handler aldersbestemte landslag utelukkende om å utvikle toppspillere? Etter vår mening nei! Det kan ikke være slik at de som jobber med talenter og utvikling kun skal styres og måles etter noe som kanskje kan skje med et fåtall om x antall år. Det ville vært en svært fattig og demotiverende tilnærming.»
«Samme år starter «Landslagsskolen» opp… Hensikten er å inspirere de ivrigste. De som elsker fotball mest. De færreste her blir proffer. Det er heller ikke det primære målet. Målet også her er gode stimulerende øyeblikk for de med de største drømmene. De det gnistrer litt ekstra i øynene på.»
CARLSENS UTTALTE MOTIVASJON: HADDE VI MISTET CARLSEN, HVIS VI VAR LITT FOR OPPTATT AV AMBISJONENE HANS PÅ FEIL TIDSPUNKT? FOTO: INTEL FREE PRESS